Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Росіяни здійснили незначне просування у Запорізькій області: ISW

Росіяни здійснили незначне просування у Запорізькій області: ISW

Росіяни здійснили незначне просування у Запорізькій області: ISW

Карта ISW

Російські війська нещодавно просунулися вперед на заході Запорізької області на тлі тривалих позиційних боїв у цьому районі 8 липня.

Про ситуацію на фронті повідомляє ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 7 липня, вказують на те, що російські війська просунулися на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного). Так званий російський блогер стверджує, що російські війська здійснили незначне додаткове просування в тому ж районі на північний захід від Вербового. Позиційні бої продовжувалися біля Роботиного і Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного) 7 і 8 липня.

За повідомленнями, на запорізькому напрямку діють підрозділи 291-го російського мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія, Південний військовий округ); підрозділи 11-ї армії ВПС і ППО (Повітряно-космічні сили, Східний військовий округ) завдали бомбових ударів з планерної авіації поблизу Новоселівки (на південний захід від Гуляйполя); підрозділи 64-ї окремої мотострілецької бригади (35-а повітряно-десантна бригада, Східний військовий округ) діють поблизу Марфополя (південний схід від Гуляйполя); а підрозділи 247-го повітряно-десантного (ВДВ) полку (7-а дивізія ВДВ) діють поблизу Новопокровки (північний схід від Роботиного).

Нагадаємо, вчора росіяни здійснили атаку на Вільнянськ та по Василівському району Запорізької області. Троє людей зазнали поранень.

Також відомо, що росіяни атакували Запорізьку область. Вони влучили по цивільному підприємству у Вільнянську.

Впродовж доби окупанти 341 раз ударили по 11 населених пунктах Запорізької області.

▪️ Ворог здійснив 2 ракетні атаки по Вільнянську.

▪️ Війська РФ завдали 3 авіаційні удари по Малинівці та Роботиному.

▪️ 127 БПЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Оріхів, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

▪️ 9 обстрілів РСЗВ накрили Роботине та Малу Токмачку.

▪️ 200 артобстрілів завдано по території Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки, Нововасилівського, Степногірська та Приморського.

Надійшло 10 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.