Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Скасування днів без відключень: “Укренерго” пояснили причину

Скасування днів без відключень: “Укренерго” пояснили причину

Скасування днів без відключень: “Укренерго” пояснили причину

Ілюстративне фото/
Иллюстративное фото

НЕК “Укренерго” не будуть вимірювати рівень фактичного споживання в липні. Про це повідомили в пресслужбі компанії. 

З 9 по 24 липня “Укренерго” планували провести вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області. Це передбачало скасування відключень для кожної області в один з днів протягом цих двох тижнів. 

Але, ввечері 8 липня, вони відмінили скасування. Причиною вказали значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. 

За численними зверненнями обленерго, “Укренерго” скасували проведення вимірів у липні, оскільки наразі обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання.

Провести режимні виміри “Укренерго” обіцяють влітку, але коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря.

Нагадаємо, відключення електроенергії в Україні почалися через ракетні удари, які ворог наніс по українським електростанціям, що призвело до дефіциту в енергосистемі.

ПАТ “Запоріжжяобленерго” зазвичай публікує графіки погодинних відключень ввечері, оскільки саме тоді НЕК “Укренерго” надає інформацію про ліміти енергоспоживання для області на наступну добу. Поки “Укренерго” не повідомить ці дані, неможливо визначити, наскільки потрібно скоротити споживання електроенергії та скільки споживачів мають бути залучені до відключень. Як тільки отримують обмеження (це зазвичай відбувається ввечері), вони формують та оприлюднюють графіки відключень. Зазвичай це займає до 30 хвилин після отримання лімітів.

Через нестабільну ситуацію в енергосистемі неможливо створити графік відключень на цілий тиждень наперед.