Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Подружжя з Мелітопольського району підозрюється у пособництві російській армії

Подружжя з Мелітопольського району підозрюється у пособництві російській армії

Подружжя з Мелітопольського району підозрюється у пособництві російській армії

Фото: Запорізька обласна прокуратура / Фото: Запорожская областная прокуратура

Подружжю із Мелітопольського району заочно вручили підозру у пособництві країні-агресору. 

Про це повідомили на сайті Запорізької обласної прокуратури. 

За даними слідства, подружня пара з Ботієво після окупації активно почала співпрацювати з росіянами. Вони брали участь в переписі житла на ТОТ, передаючи його військовим рф. Також пара закликала місцеве населення до “народного волевиявлення” у вигляді голосування за кремль на псевдореферендумі. Підозрюваний навіть став героєм постановочного російського промо-ролика. 

Крім того, аби підкреслити свою позицію з підтримки дій окупантів, подружжя займалось волонтерством і допомагало ворожій армії. 

Триває досудове розслідування. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що за матеріалами СБУ до різних термінів позбавлення волі засуджено чотирьох колаборантів, які обіймали “посади” в органах місцевої влади та силових структурах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.