Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Якість мобільного зв’язку та інтернету в Запоріжжі погіршується: як покращити ситуацію

Якість мобільного зв’язку та інтернету в Запоріжжі погіршується: як покращити ситуацію

Якість мобільного зв’язку та інтернету в Запоріжжі погіршується: як покращити ситуацію

Мобильная сеть

У Запоріжжі під час відключення електроенергії погіршується якість мобільного зв’язку та інтернету, бо зростає навантаження на обладнання операторів.

Про це повідомив заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Чередніченко під час брифінгу в Медіацентрі ОВА.

Навантаження на мобільний зв’язок виникає тоді, коли у запоріжців зникає домашній інтернет через відключення світла.

“Через це навантаження на стільниковий зв’язок зростає у декілька разів та перевищує пропускну спроможність”, – пояснює Чередніченко.

Як користуватися домашнім інтернетом під час відключення світла

Для цього потрібно перепідключити старі мідні кабелі за технологією PON. Вони незалежні від електроенергії. Цю послугу можна замовити у запорізьких інтернет-операторів. Слід і заживити роутер від зовнішнього акумулятора або павербанка за допомогою відповідного кабеля живлення 9-12 V.

За словами Чередніченка, мобільні оператори намагаються збільшити кількість обладнання, однак для цього потрібні інвестиції та час. Наразі під час блекауту оператори можуть працювати автономно без світла 72 години.

Як писав раніше Inform.zp.ua, сьогодні, 10 липня, в Запоріжжі та Запорізькій області будуть діяти погодинні відключення електроенергії протягом доби.