Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Відновлення 6 будинків у Запоріжжі: що вже зроблено

Відновлення 6 будинків у Запоріжжі: що вже зроблено

Відновлення 6 будинків у Запоріжжі: що вже зроблено

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області

У Запоріжжі продовжується відновлення шести будинків, які зруйновані від російських ракетних ударів від початку повномасштабного вторгнення. Вже є результати відбудови.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області. 

У будинку по вул. Незалежної України, 67 відновили стіни, збудували сходи. Також завершили демонтаж у квартирах і змонтували парапети. Будівельники продовжують утеплювати фасади, влаштовувати покрівлю. 

Служба налагоджує мережі електропостачання, водопостачання, каналізації і опалення по будинку. Також вони склять балкони та встановлюють вікна у квартирах і на сходових клітинах. 

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області

По вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 повідомляють про завершення цегляної кладки стін і монтаж плит перекриття 1,2,3,4,5-го поверхів. Фахівці відбудували сходи, майданчики та балконні плити. Продовжують роботи з влаштуванням стяжек відновленої частини будівлі. Також лагодять інженерні мережі і продовжують утеплювати фасади будинку. 

Посилили несучі конструкції у будинку на вул. Миру, 14. Робочі збудували балкони та конструкції вікон у квартирах і на сходових клітинах. Завершують утеплювати фасад. Займаються інженерно-мережними роботами і склять балкони. 

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області

По вул. Камʼяногірська, 6 посилили несучі конструкції та встановили нові перемички, виконали ремонт тріщин та цегляної кладки. Також встановили вікна у квартирах і сходових клітинах. Продовжують оздоблювальні та електромонтажні роботи. Будівельники відновлюють балкони та утеплюють фасади будівлі. 

На вул. Запорізька, 2-А тимчасово винесли мережі водопостачання. Служба розібрала конструкції з 1-го по 9-й поверх і технічне підпілля разом зі старим утеплювачем горища.

У будинку по вул. Запорізька, 2-Б посилюють несучі конструкції стін та перекриттів. Також влаштовують газобетонні перегородки у квартирах та проводять електромонтажні роботи.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області

“У всіх шести будинках продовжуємо організаційно-підготовчі роботи — купуємо матеріали та проводимо тимчасове підключення до мереж. Крім того, розв’язуємо питання тимчасового відселення мешканців та вивезення меблів із квартир”, – йдеться у повідомленні. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі ще 19 місцевих мешканців отримають кошти на ремонт своїх пошкоджених домівок, що зазнали руйнувань під час ворожих обстрілів.