Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Україні може не вдатися відвоювати Запорізьку область”, – The New York Times

“Україні може не вдатися відвоювати Запорізьку область”, – The New York Times

“Україні може не вдатися відвоювати Запорізьку область”, – The New York Times

Фото: Генштаб ЗСУ

Журналісти американського видання The New York Times написали статтю, в якій зазначили, що Україна може виграти у війні, проте їй не вдасться відвоювати окуповані росією території.

Про це йде мова у статті The New York Times з посиланням на неназваних американських посадових осіб.

“Росія захопила найбільш проросійські частини України в перший рік війни. Американські офіційні особи в приватних розмовах говорять, що Україні буде майже неможливо відвоювати всю свою територію, але вона може наполягати на більшій європейській інтеграції, якщо її результати на полі бою будуть сильнішими”, – йдеться в матеріалі.

Водночас видання зазначає, що Росія навряд чи отримає значні територіальні здобутки в Україні в найближчі місяці.

Деякі посадовці кажуть, що навіть “формально не повернувши свої землі”, Україна все одно може вийти переможцем у війні, зблизившись з НАТО і Європою.

“Землі, які зараз окупує Росія, необхідні Україні як економічно, так і стратегічно, і їхня окупація позбавить Україну економічних ресурсів і стратегічно важливих земель”, – зазначають аналітики ISW у звіті за 9 липня.

ISW прийшла до висновку, що узгоджене припинення вогню на російських умовах дасть російським військовим час для відпочинку і відновлення сил, ймовірно, перед майбутнім нападом на Україну з набагато більш передової і укріпленої лінії фронту.

Як писав раніше Inform.zp.ua, президент РФ Володимир Путін, якого ПАРЄ визнала нелегітимним, зробив чергову заяву щодо російсько-української війни. За його словами, “повне завершення” війни можливе за умови виведення українських військ з чотирьох областей України: Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської.