Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » У Запоріжжі не планують відновлювати гаряче водопостачання, – Федоров

У Запоріжжі не планують відновлювати гаряче водопостачання, – Федоров

У Запоріжжі не планують відновлювати гаряче водопостачання, – Федоров

Ілюстративне фото

Два роки тому у Запоріжжі припинили постачання гарячої води. Тоді місцева влада обіцяла відремонтувати мережі водопостачання за кілька місяців, але в липні 2022 року вирішили не робити це. Зараз такої можливості теж не бачать.

Про це на пресконцференції розповів очільник ЗОВА Іван Федоров.

Однією з вагомих, на його думку, причин неможливо зараз відновити водопостачання через те, що всі комунікації потребують заміни.

“Це не зменшило б напругу в електропостачанні. І я складно уявляю, з технологічної точки зору, яким чином відновити те, що було зупинено два роки тому”, – каже очільник ЗОВА про відсутність перспективи відновлення постачання гарячої води.

Раніше Inform.zp.ua писав, що НЕК “Укренерго” не будуть вимірювати рівень фактичного споживання в липні. Провести режимні виміри “Укренерго” обіцяють влітку, але коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря.

З 9 по 24 липня “Укренерго” планували провести вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області. Це передбачало скасування відключень для кожної області в один з днів протягом цих двох тижнів.

Але, ввечері 8 липня, вони відмінили скасування. Причиною вказали значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.