Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Неприємний сморід в Запоріжжі: екологи дослідили причини

Неприємний сморід в Запоріжжі: екологи дослідили причини

Неприємний сморід в Запоріжжі: екологи дослідили причини

Фото Державної екологічної інспекції Південного округу

Екологи обстежили територію Балабинської коси, вздовж берегової лінії озера Кушугум. Але ніяких факторів, що можуть спровокувати сморід у Запоріжжі, там не виявили.

Про це повідомили в пресслужбі Державної екологічної інспекції Південного округу.

“За результатами обстеження зазначеної території, ділянок (осередків) займання сухої рослинності, які можуть бути імовірними джерелами забруднення атмосферного повітря не виявлено”, – зазначають спеціалісти.

В Інспекції зазначили, що екологи у складі мобільної групи продовжать встановлювати порушників природоохоронного законодавства.

Що відомо про неприємний запах у повітрі в Запоріжжі

У Запоріжжі в соцмережах містяни скаржилися на неприємний запах повітря в Комунарському районі переважно у вечірні або нічні години. Місцева влада звернулася із запитом до екологів.

Фахівці Управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради встановили, що вітер був з південно-західного та південного напрямку. Орієнтовно з плавневої частини, де через сильну спеку регулярно відбуваються пожежі.

У Запоріжжі в плавневій частині річки Дніпро вчора, 10 липня, сталася пожежа. До місця займання рятувальники діставалися на снігоболотоході.