Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » В Запоріжжі відбудеться лекція про культуру запорізьких козаків: де вона буде проходити

В Запоріжжі відбудеться лекція про культуру запорізьких козаків: де вона буде проходити

В Запоріжжі відбудеться лекція про культуру запорізьких козаків: де вона буде проходити

Джерело: Національний заповідник “Хортиця”

13 липня в Запоріжжі відбудеться лекція. Вона матиме назву “Матеріальна культура запорізьких козаків: житло, одяг, культура харчування”.

Про це повідомляє Національний заповідник ”Хортиця”.

На лекції розповідатимуть, яким насправді був козацький побут, що одягали та їли. Окрім цього, розкажуть про матеріальну культуру козаків, адже уявлення про них різні.

“Козак-лицар, військові звитяги, січова демократія – це найперше, що виникає у свідомості багатьох українців при згадці про запорозьких козаків. У якоїсь частини людей усталився романтично-казковий образ запорожців, який десятиліттями тиражується в маскультурі”, – зазначають у дописі.

Лекція відбудеться у суботу, 13 липня, об 11:00 в Музейних студіях “Місто за порогами”. Адреса: м.Запоріжжя, бульвар Центральний, 3 (2-й поверх «Будинку взуття»). Її читатимуть Олег Власов та Сергій Дударенко. Вартість – 80 грн.

Нагадаємо, цього місяця у Національному заповіднику “Хортиця” відкрилася нова виставка, яка присвячена Козаку Мамаю. Вона триватиме два місяці.