Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ повідомила про підозру дільничному інспектору, який співпрацював із росіянами у Бердянському районі

СБУ повідомила про підозру дільничному інспектору, який співпрацював із росіянами у Бердянському районі

СБУ повідомила про підозру дільничному інспектору, який співпрацював із росіянами у Бердянському районі

Фото: Управління СБ України в Тернопільській області

СБУ зібрала докази на ще одного колаборанта із Запорізької області. Ним виявився Самойлов Олександр, 31-річний житель села Новотроїцьке, який приєднався до органів окупаційної влади.

Про це повідомили у Службі безпеки України в Тернопільській області.

За даними слідчих, після окупації Бердянського району росіянами, чоловік вступив до лав незаконного карального органу окупантів – так званого “Главного управления внутренних дел по Запорожской области” на посаду дільничного інспектора. Він добровільно погодився на співпрацю із ворогом.

Обвинувачений допомагав росіянам залякувати мирних жителів та придушувати їхній опір. Він вказував на патріотично налаштованих мешканців та організовував обшуки у їхніх помешканнях спільно з російськими військовими. Крім цього, чоловік допомагав переслідувати родичів військовослужбовців ЗСУ та ветеранів АТО/ООС.

СБУ заочно повідомила зловмиснику про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За співпрацю з ворогом йому загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Нагадаємо, днями подружній парі з Ботієво Мелітопольського району заочно вручили підозру у пособництві країні-агресору.