Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Ганна Логвіненко з Запоріжжя отримала нагороду на фестивалі за документальний фільм про війну

Ганна Логвіненко з Запоріжжя отримала нагороду на фестивалі за документальний фільм про війну

Ганна Логвіненко з Запоріжжя отримала нагороду на фестивалі за документальний фільм про війну

Скріншот з фільму Ганни Логвіненко “Життя на межі. Тримаємось”/Скриншот из фильма Анны Логвиненко “Жизнь на грани. Держимся”.

11-13 липня в Києві проходив XV всеукраїнський фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-cinema» ім. Данила Сахненка. У фестивалі брали участь роботи відділень та осередків Національної спілки кінематографістів України (НСКУ), а також роботи кінематографістів з усієї України.

Про це повідомляє НСЖУ.

Серед 80 представлених робіт був короткометражний фільм «Життя на межі. Тримаємося» авторства Ганни Логвіненко, пресофіцерки ГУ ДСНС Запорізької області. Фільм, що показує життя цивільних осіб і роботу рятувальників у прифронтових населених пунктах Запорізької області, отримав відзнаку «За кращий дебют на фестивалі» в категорії документального кіно.

Ганна Логвіненко розповіла, що її фільм документує життя мешканців міст Оріхів, Гуляйполе та Степногірськ під час війни та їх повсякденну боротьбу за виживання в умовах конфлікту.

“Мій фільм розказує про життя людей з прифронтових міст – Оріхів, Гуляйполе, Степногірськ – від початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні. Я розказую, чому люди там живуть два з половиною роки, чому не виїхали, яким чином виживають у складних умовах війни. Моя ідея полягала в тому, щоб звернути увагу глядачів на катастрофу, яка твориться у нас в регіоні через агресію РФ”.

Оцінювання робіт здійснювало журі, до складу якого входили кінорежисер Ярослав Лупій, кінокритик і кінознавець Сергій Тримбач, кінорежисер Олесь Санін, драматургиня та письменниця Марія Вайно, кінорежисер Дмитро Старіков і кінознавець Валентина Слобода.

Після фестивалю учасники взяли участь у майстер-класах з мистецтва кіно від Олеся Саніна, автора таких фільмів, як «Довбуш», «Поводир» і «Мамай».

Ганна Логвіненко планує продовжити свою діяльність у сфері документального кіно, зокрема, створювати нові фільми.


Нагадаємо, у вересні в Запоріжжі пройде кінофестиваль ЗІFF 2024, присвячений популяризації національного кінематографу, а також фільмів та відеоробіт спільного й іноземного виробництва.

У національній та міжнародній конкурсній програмі будуть представлені ігрові, документальні та анімаційні короткометражні фільми всіх жанрів, створені у 2023-2024 роках, тривалістю від 10 до 40 хвилин.