Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запорізькому районі готуються до 1 вересня: в укриттях проводяться ремонтні роботи

У Запорізькому районі готуються до 1 вересня: в укриттях проводяться ремонтні роботи

У Запорізькому районі готуються до 1 вересня: в укриттях проводяться ремонтні роботи

Ремонт та будівництво в Михайло-Лукашівській громаді. Фото: ЗОВА/Ремонт и строительство в Михайло-Лукашевской общине. Фото: ЗОВА

В Михайло-Лукашівській громаді Запорізького району тривають підготовчі роботи до нового навчального року. В укриттях проводяться ремонтні роботи, щоб школярі змогли розпочати навчання офлайн.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.

Після початку повномасштабного вторгнення освітні заклади Михайло-Лукашівської громади перейшли на дистанційне навчання через відсутність укриттів. Тепер в громаді планують завершити ремонт укриттів, щоб школярі могли повернутися до навчання за партами.

“З першого вересня ми плануємо відкрити наше укриття, де буде проведено зонування. Маємо проєкт на три класи, і при успішному завершенні ремонту, можливо, будемо працювати у дві зміни, щоб забезпечити навчання 160 учнів за день,” — розповіла в. о. директора Михайло-Лукашівського ліцею Ольга Руденко.

Через відсутність укриття учні Максимівського ліцею протягом минулого навчального року навчалися онлайн. Наразі в громаді розробляють проєкт на будівництво нового укриття для цього закладу.

“Після початку вторгнення РФ наш заклад перейшов на дистанційне навчання через відсутність укриття. Зараз ми завершуємо розробку проєкту будівництва нової укриття для учнів,” — повідомила директорка Максимівського ліцею Ольга Головко.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров додав, що з обласного бюджету та державної субвенції буде придбано два шкільних автобуси для громади, які передадуть вже в серпні. Наразі триває пошук коштів на будівництво укриття для Максимівського ліцею.

Нагадаємо, у Космічному мікрорайоні міста тривають роботи з будівництва підземної школи. Згідно з планами, навчання буде організовано у дві зміни: по 500 учнів у першу та другу зміну відповідно.

Планується, що школа прийматиме учнів зі шкіл №80 та №88 міста. Загальна вартість будівництва становить понад 100 мільйонів гривень, з яких 70% фінансується за рахунок державної субвенції, а 30% – за рахунок місцевих коштів.