Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Поліцейських із ТОТ Запорізької області засудили до 15 років за ґратами

Поліцейських із ТОТ Запорізької області засудили до 15 років за ґратами

Поліцейських із ТОТ Запорізької області засудили до 15 років за ґратами

Фотоілюстрація/Фотоиллюстрация

Двох поліцейських, які співпрацювали із російською владою у Якимівці та Кам’янці-Дніпровській, засудили до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна. 

Про це повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, це інспектор кадрового забезпечення підрозділу Мелітопольського та патрульний підрозділу Василівського районних управлінь поліції. Обидва підтримували режим країни-агресора з квітня 2022 року.

Зазначається, що після захоплення частини території Запорізької області, обвинувачені працювали у рядах так званої “народної міліції”. 

Один із них очолив відділ кадрів у відділку окупаційної поліції та забезпечував його роботу. Інший, разом із військовими рф, патрулював територію окупованої Кам’янки-Дніпровської Василівського району, брав участь у незаконних обшуках місцевих мешканців, забезпечував охорону громадського порядку під час проведення псевдореферендуму про приєднання Запорізької області до території рф. 

Двох експравоохоронців визнано винними у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального Кодексу України).

Нагадаємо, днями СБУ зібрала докази на ще одного колаборанта із Запорізької області. Ним виявився Самойлов Олександр, 31-річний житель села Новотроїцьке, який приєднався до органів окупаційної влади. Він вказував на патріотично налаштованих місцевих мешканців та організовував обшуки у їхніх будинках спільно із російськими військовими.