Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запоріжжі чоловік погрожував знайомому гранатою: поліція вилучила небезпечні боєприпаси

У Запоріжжі чоловік погрожував знайомому гранатою: поліція вилучила небезпечні боєприпаси

У Запоріжжі чоловік погрожував знайомому гранатою: поліція вилучила небезпечні боєприпаси

Правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував сусіду гранатою. Фото: ГУНП у Запорізькій області.

У Запоріжжі 47-річний чоловік під час сварки залякував свого знайомого гранатою. Правоохоронці вилучили небезпечний боєприпас, а правопорушникові вже висунули обвинувачення.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

У Запоріжжі чоловік погрожував сусіду гранатою
Правоохоронці вилучили гранату у чоловіка. Фото: ГУНП у Запорізькій області.

Інцидент стався 9 липня, коли до чергової частини відділу №1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки. Вона розповіла, що її чоловіку на вулиці погрожує сусід, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, і навіть демонструє гранату.

У Запоріжжі чоловік погрожував сусіду гранатою
Правоохоронці вилучили у чоловіка гранату Ф-1 та дві гранати РГД – 5, а також три запали до них. Фото: ГУНП у Запорізькій області.

На місце події оперативно виїхали слідчо-оперативна група та фахівці управління вибухотехнічної служби. Поліцейські встановили, що під час конфлікту чоловік вийняв гранату Ф-1 і погрожував її підірвати, намагаючись залякати свого знайомого.

Правопорушника затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час санкціонованого обшуку його помешкання правоохоронці виявили не лише гранату Ф-1, але й дві гранати РГД-5 та три запали до них. Всі боєприпаси направлено на експертні дослідження до Запорізького НДЕКЦ.

Чоловіка підозрюють у вчиненні злочину за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Слідчі встановлюють мету зберігання боєприпасів та шляхи їх отримання. У межах кримінального провадження також триває розслідування під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

В умовах воєнного стану кількість необлікованої зброї та боєприпасів в незаконному обігу зросла. Поліція закликає громадян повідомляти про незаконне зберігання зброї або боєприпасів за номером 102 або звертатися до територіальних підрозділів поліції.

Нагадаємо, двох поліцейських, які співпрацювали із російською владою у Якимівці та Кам’янці-Дніпровській, засудили до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.