Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка до Дня української державності

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка до Дня української державності

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка до Дня української державності

Фото: Запорізька обласна державна адміністрація / Фото: Запорожская областная государственная администрация

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Духовна міць народу». Вона розповідає про церковну та світську історію України.

Про це повідомляють на сайті Запорізької обласної державної адміністрації.

Виставка «Духовна міць народу» присвячена Дню української державності, який тепер відзначається 15 липня. В експозиції майже 150 експонатів з церковного та світського життя України. Зокрема, у залі можна побачити понад 40 ікон із колекції музею. 

“Найстаріша представлена ікона датується 17 століттям. Ми не часто їх виставляємо, але до Дня хрещення Київської Русі хочемо детальніше розповісти про духовність українського народу та її символи”, – розповідає заступниця директора Запорізького обласного краєзнавчого музею Вікторія Водоп’ян. 

Фото: Запорізька обласна державна адміністрація

Серед великої кількості експонатів виставляється перше видання «Кобзаря» Тараса Шевченка, народну картину «Козак Мамай», вишитий рушник 1915 року та інші зразки української культури.

Фото: Запорізька обласна державна адміністрація

Експозиція працюватиме протягом двох місяців. Двері музею відкриті для відвідувачів у четвер, п’ятницю та суботу з 9:00 до 15:00. 


Раніше Inform.zp.ua писав, що 14 липня у Запоріжжі проведуть майстер-клас з розмальовки гіпсових фігурок. Розмальовувати гіпсову фігурку значно складніше, ніж малювати на папері. Тому діти здатні здобути нові корисні навички. Така розмальовка сприяє розвитку творчості, уяви, дрібної моторики та концентрації уваги.