Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Презентація нового застосунку для пошуку зниклих людей відбулася у Запоріжжі

Презентація нового застосунку для пошуку зниклих людей відбулася у Запоріжжі

Презентація нового застосунку для пошуку зниклих людей відбулася у Запоріжжі

Презентація чат-боту в “Незламному хабі”. Фото: ГУНП у Запорізькій області/Презентация чат-бота в “Несокрушимом хабе”. Фото: ГУНП в Запорожской

12 липня у «Незламному Хабі» Запоріжжя презентували новий застосунок, що полегшує комунікацію з питань розшуку безвісти зниклих людей та надає інформацію і контакти осіб, дотичних до пошуків.

Повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

На заході були присутні представники обласного слідства, Центру розшуку осіб, безвісти зниклих за особливих обставин ГУНП в Запорізькій області, спеціалісти МВС України, в.о. міського голови Запоріжжя, представники СБУ, обласної прокуратури, місцевого самоврядування, громадських організацій, а також герой документальної кінострічки, що пройшов російський полон.

Презентація чат-боту в "Незламному хабі"
Презентація чат-боту в “Незламному хабі”. Фото: ГУНП у Запорізькій області.

Під час заходу учасники переглянули документальний фільм, ознайомилися з результатами роботи Центру БЗО та обговорили ефективність проєкту «Ми не одні, допомога поруч», спрямованого на підтримку осіб, що втратили зв’язок з рідними.

Особливу увагу привернув чат-бот, створений за підтримки ГПО “Егіда-Запоріжжя” (https://t.me/CentrRozshukZPBot). Він дозволяє отримати інформацію про цивільних чи військових, які зникли безвісти, потрапили в полон або загинули. Користувачі можуть відповісти на кілька запитань і отримати контактну інформацію організацій та державних установ, що допоможуть встановити долю зниклих.

Наприкінці зустрічі співробітників поліції, управління СБУ в Запорізькій області та представників обласної прокуратури відзначили подяками за їхню працю у встановленні безвісти зниклих осіб.


Inform.zp.ua писав, що власники зруйнованого житла можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків через Дію.

Відтепер власники зруйнованого житла на тимчасово окупованих територіях чи в зонах бойових дій зможуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків через застосунок Дія.