Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » “Озеро перетворюється на калюжу”: екологи розповіли про стан водойм у Запоріжжі

“Озеро перетворюється на калюжу”: екологи розповіли про стан водойм у Запоріжжі

“Озеро перетворюється на калюжу”: екологи розповіли про стан водойм у Запоріжжі

Фото: телеканал Ми – Україна

9 липня спеціалісти Державної екологічної інспекції Південного округу на території заказника «Дніпровські пороги» НЗ «Хортиця» провели обстеження озер Качине і Осокорове. 

Про це повідомляють у телеграмі інспекції. 

Після підриву Каховської ГЕС рівень води у Дніпрі упав, тому озера не наповнюються. Крім цього, зараз Запоріжжя потерпає від аномальної спеки. У результаті – озера на території заповідника починають висихати. 

Спеціалісти Держекоінспекції Запорізької області обстежили Качине та Осокорове. Вони встановили, що озера дуже зневоднені, а підходити до водойм довелося обережно, щоб не провалитися в багнюку. Озера стали нагадувати болота – вода каламутна, зелена, з мікроорганізмами. 

“На території заказника було 23 озера, з них живих – два. І ось зараз Качине вже зовсім перетворилось на калюжу”, – розповідає заступниця відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції південного округу Людмила Годес.

Нагадуємо, 14 липня, на території Запорізької області встановили високий рівень пожежної небезпеки. Температура повітря в тіні сягатиме близько 35-37 градусів тепла.

Раніше Inform.zp.ua зібрав лайфхаки, які допоможуть запоріжцям почуватися влітку більш комфортно.