Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Немає реалістичного сценарію повернення”: президент Чехії Петр Павел про перспективи деокупації Запорізької області

“Немає реалістичного сценарію повернення”: президент Чехії Петр Павел про перспективи деокупації Запорізької області

“Немає реалістичного сценарію повернення”: президент Чехії Петр Павел про перспективи деокупації Запорізької області

Президент Чехії Петр Павел

Президент Чехії Петр Павел заявив, що наразі відвоювати усі окуповані території є нереальним завданням для України.

Про це він сказав у розмові в Атлантичній Раді під час візиту до Техасу наступного дня після вашингтонського саміту НАТО, пише “Голос Америки”.

Петр Павел вважає, що рівень військової допомоги наразі не дозволяє Україні відвоювати всі окуповані території.

“Я вважаю, що якщо Україна буде готова утримувати свою територію, то це буде нашим успіхом у доступному для огляду майбутньому, ми не можемо очікувати жодного значного прориву на лінії фронту”, – додав Павел.

Лідер Чехії зауважив, що необхідно “якомога швидше переконати Росію”, що і вони не можуть досягти жодного значного успіху на полі бою.

“Немає реалістичного варіанту, як повернути окуповані території. І потім, як тільки почнуться переговори, очевидно, що наша позиція повинна полягати не в легалізації окупованих територій як російських, а в тому, щоб оголосити їх тимчасово окупованими територіями, які ми ніколи не визнаємо російськими”, – заявив президент Чехії.

“Але ми розуміємо, що за нинішніх обставин немає реалістичного варіанту, як їх повернути”, – повторив Павел.

Як писав раніше Inform.zp.ua, президент РФ Володимир Путін, якого ПАРЄ визнала нелегітимним, зробив чергову заяву щодо російсько-української війни. За його словами, “повне завершення” війни можливе за умови виведення українських військ з чотирьох областей України: Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської.