Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » На Хортиці влаштують масове прибирання: як долучитися запоріжцям

На Хортиці влаштують масове прибирання: як долучитися запоріжцям

На Хортиці влаштують масове прибирання: як долучитися запоріжцям

Фото: пресс-служба Запорожского горсовета

У Запоріжжі на території Національного заповідника “Хортиця” активісти закликають долучитися до прибирання берегової зони острова.

Про це повідомляють в телеграм-каналі руху “Приберемо на Хортиці разом із UAnimals”.

Організація організує трансфер з Запоріжжя до острова, а тим, хто на машинах, надішлють координати зустрічі. Більше інформації буде згодом.

Прибирання Хортиці хочуть влаштувати 27 липня, в суботу, в першій половині дня. Воно триватиме орієнтовно 4 години, не враховуючи час на дорогу.

Охочим долучитися до акції радять мати взуття та одяг, які не шкода забруднити, перекус та щось на голову від сонця. Активістам видають рукавички та пакети для сміття, а також питну воду.

“Острів Хортиця — найбільший острів на річці Дніпрі й посеред великого індустріального міста. Скільки там не прибирай, сміття завжди. Після весняних паводків вода винесла сміття, що ховалося в очереті та берегових хащах, на видноту. Тож зараз ідеальний час, щоб його прибрати. Хто як не ми можемо з цим допомогти!”, – закликають активісти.

Як писав раніше Inform.zp.ua, вчора, 14 липня, на території острову Хортиця горіла суха трава, очерет та чагарники. Пожежу гасили 73 рятувальники.