Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Українці відповіли в опитуванні щодо виведення військ із Запорізької області

Українці відповіли в опитуванні щодо виведення військ із Запорізької області

Українці відповіли в опитуванні щодо виведення військ із Запорізької області

Запорізька область/Запорожская область

Серед українців, що знаходяться в тилу, провели масштабне дослідження щодо бачення потенційних переговорів з Росією, ймовірних поступок росії та можливості військової перемоги над ворогом.

Опитування провів Центр Разумкова на замовлення видання «Дзеркало тижня».

Опитування провели з 20 до 28 червня 2024 року серед українців, що не входять до складу Збройних Сил України.

За результатами дослідження, відносна більшість українців (44%) вважає, що час для початку офіційних мирних переговорів України і Росії настав. Не погоджуються з цим 35%, не визначились 21% опитаних. Найнижчий показник серед тих, хто готовий до переговорів, на заході України (35%) і на сході (33%). Найбільший — на півдні (60%), що на 16% перевищує середній показник по Україні.

83% опитаних не погодяться на виведення українських військ зі всієї території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. 84% не погодяться офіційно віддати ці області агресорові. 77% не погоджуються зі скасуванням всіх західних санкцій проти Росії.

На запитання «яку з умов ви вважаєте мінімально необхідною для укладання мирної угоди з Росією?» українці відповіли так: половина опитаних (51%) наполягає на звільненні України від російських військ у кордонах 1991 року. 26% можуть погодитися на зупинку війни по лінії розмежування на початку 2022-го, й лише 9% готові визнати кордон по лінії фронту на момент укладання угоди.

Найбільше на кордонах 1991 року наполягає захід — 59%, найменше схід і південь — 39 і 40% відповідно. При цьому схід (13%) і південь (10%) лояльніші, ніж інші регіони, до фіксації кордону по лінії фронту.

46% українців уважають, що бути ухилянтом під час війни не соромно. І лише 29% дотримуються протилежної думки. Лідером у «розумінні» ухилянтів є південь (60%), а друге місце зайняв захід — 48%.

Опитано 2027 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2.7%.

Детальніше про дослідження за посиланням.

Як писав раніше Inform.zp.ua, президент РФ Володимир Путін, якого ПАРЄ визнала нелегітимним, зробив чергову заяву щодо російсько-української війни. За його словами, “повне завершення” війни можливе за умови виведення українських військ з чотирьох областей України: Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської.

Журналісти американського видання The New York Times написали статтю, в якій зазначили, що Україна може виграти у війні, проте їй не вдасться відвоювати окуповані росією території.

Президент Чехії Петр Павел заявив, що наразі відвоювати усі окуповані території є нереальним завданням для України.