Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Відбудова будинку на Зестафонській, 8: оголосили новий тендер

Відбудова будинку на Зестафонській, 8: оголосили новий тендер

Відбудова будинку на Зестафонській, 8: оголосили новий тендер

Зестафонська,8
Фото: Inform.zp.ua

На початку липня у Запоріжжі оголосили тендер на реконструкцію двох під’їздів зруйнованого у 2022 році будинку по вулиці Зестафонська, 8. Строк виконання робіт – до 31 грудня 2025 року.

Відповідний тендер опублікували в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Очікувана вартість робіт – 91 668 437 грн. Замовником тендеру є державне підприємство “Місцеві дороги Запорізької області”.

Згідно з документацією до тендеру, серед робіт, зокрема:

  • ремонтні роботи у приміщеннях будинку;
  • електромонтажні роботи, укладання водопровідних труб, ремонт систем опалення;
  • облаштування території біля будинку, зокрема й висадка дерев та кущів.
Зестафонська,8 Фото: Inform.zp.ua

Нагадаємо, будинок потрапив під атаку росіян восени 2022 року. Чотири під’їзди було зруйновано, тоді понад 150 мешканців втратили свої оселі. Після цього вже декілька разів оголошували тендери на відновлення будинку по вулиці Зестафонській, 8, проте вони зривалися. Згодом дев’ятиповерховий будинок вирішили не відбудовувати до кінця. Натомість колишнім власникам квартир у березні цього року пообіцяли видати житлові сертифікати. Тоді ж влада міста провела зустріч із місцевими мешканцями, на якій вирішили відбудувати перші два під’їзди до кінця цього року. Ще два виявилося відновлювати економічно недоцільно.