Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькому районі чоловік обгородив ставок і вимагав гроші за купання

У Запорізькому районі чоловік обгородив ставок і вимагав гроші за купання

У Запорізькому районі чоловік обгородив ставок і вимагав гроші за купання

Ставок в селі Зелене Запорізького району. Фото Південного округу Запорізької області/Пруд в селе Зеленое Запорожского района. Фото Южного округа Запорожской области

Жителі села Зелене Запорізької області звернулися з колективним скаргами через те, що один з мешканців обгородив доступ до місцевого ставка і почав вимагати гроші за купання.

Ставок в селі Зелене Запорізького району
Ставок в селі Зелене Запорізького району. Фото Південного округу Запорізької області.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південного округу Запорізької області.

Інспектори виїхали на місце події для обстеження території і підтвердили, що громадянин дійсно обгородив ставок з метою збору грошей за користування ним. Це є прямим порушенням законодавства України.

Ставок в селі Зелене Запорізького району
Ставок в селі Зелене Запорізького району. Фото Південного округу Запорізької області.

На підставі цього інспекторами був складений протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ч. 2 ст. 60 КУпАП.

За свої дії підприємець має сплатити штраф у розмірі 3400 грн та забезпечити відкритий доступ до ставка для всіх охочих.

Ставок в селі Зелене Запорізького району
Ставок в селі Зелене Запорізького району. Фото Південного округу Запорізької області

Нагадаємо, у Запоріжжі на території Національного заповідника “Хортиця” активісти закликають долучитися до прибирання берегової зони острова.

Організація організує трансфер з Запоріжжя до острова, а тим, хто на машинах, надішлють координати зустрічі. Більше інформації буде згодом.

Прибирання Хортиці хочуть влаштувати 27 липня, в суботу, в першій половині дня. Воно триватиме орієнтовно 4 години, не враховуючи час на дорогу.

Охочим долучитися до акції радять мати взуття та одяг, які не шкода забруднити, перекус та щось на голову від сонця. Активістам видають рукавички та пакети для сміття, а також питну воду.