Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі встановили електронну призму-меморіал (ФОТО)

У Запоріжжі встановили електронну призму-меморіал (ФОТО)

У Запоріжжі встановили електронну призму-меморіал (ФОТО)

Фото: Іван Федоров

Вчора, 15 липня, у Запоріжжі відкрили електронну призму-меморіал. Її привезли з території Запорізького аеропорту. Зараз у ній є інформація про 128 загиблих захисників.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

“Ця електронна призма є певним символом нашої стійкості, нашої мужності. Тому що її було привезено і встановлено з Запорізького аеропорту. Аеропорт не вцілів, призма вціліла. Це дуже символічно, сьогодні показати, що ми використовуємо її без додаткового фінансування з державного і місцевого бюджету для того, що увіковічувати пам’ять”, – розповіла секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко на відкритті.

У Запоріжжі встановили електронну призму-меморіал (ФОТО)
Фото: Іван Федоров

Згодом до електронної призми додадуть ще 330 інформаційних карток. 

Родинам полеглих воїнів можна звернутись до відділу соціальної підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей, якщо вони хочуть внести інформацію про загиблих військових. Для цього треба зателефонувати до кол-центру за номером: +38 (063) 160-48-82

Раніше ми писали, що Алея героїв на бульварі Шевченка була створена у Запоріжжі 1 жовтня 2023 року. На призмах – імена запоріжців, які заплатили найвищу ціну за свободу України. Подія була присвячена Дню захисників та захисниць України.