Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Росіяни прицільно знищують лікарні в Україні: скільки пошкоджено медзакладів у Запорізькій області

Росіяни прицільно знищують лікарні в Україні: скільки пошкоджено медзакладів у Запорізькій області

Росіяни прицільно знищують лікарні в Україні: скільки пошкоджено медзакладів у Запорізькій області

Росіяни обстріляли лікарню у Василівці Запорізької області. Фото ЗОДА/Россияне обстреляли больницу в Васильевке Запорожской области. Фото ЗОГА.

За понад два роки повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, ворог систематично обстрілює заклади охорони здоров’я – лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові будинки тощо.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Станом на середину липня 2024 року, Росія пошкодила 1636 об’єктів медичних закладів та зруйнувала вщент ще 214. Найбільших втрат зазнали медзаклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. Отримати повну інформацію щодо ступеня руйнування медзакладів на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо.

У Запорізькій області російські війська пошкодили 5 закладів охорони здоров’я.

Також російські війська пошкодили 182 автівки екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125 автомобілів “екстренки”.

МОЗ України разом із партнерами активно працює над відновленням медичної інфраструктури. Завдяки цим зусиллям лікарі мають можливість продовжувати надавати медичні послуги, а пацієнти – отримувати необхідну допомогу.

На сьогодні вдалося повністю відновити 524 об’єкти медичних закладів, а ще 361 – частково. Найбільше відновлених об’єктів знаходиться у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Це переважно медзаклади на звільнених від окупації територіях, а також заклади, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиті вікна, знищені покрівлі, пошкоджені фасади тощо. Роботи з відновлення медичних закладів продовжуються.


Нагадаємо, у Запоріжжі продовжується процес оптимізації лікарень. Нещодавно депутати міськради ухвалили рішення про об’єднання медичних закладів №1, №3, №4, №6, №7 та №10. Та найбільше суспільство стривожила звістка про об’єднання Запорізької обласної клінічної лікарні із Запорізьким протипухлинним центром та кардіологічним центром.