Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ВПО Запорізької області можуть скористатись новою онлайн-платформою: деталі

ВПО Запорізької області можуть скористатись новою онлайн-платформою: деталі

ВПО Запорізької області можуть скористатись новою онлайн-платформою: деталі

Внутрішньо переміщені особи Запоріжжя можуть скористатись онлайн-платформою “Україна-це дім”. Завдяки ній в одному місці можна дізнатись про різні програми підтримки.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Вона розроблена Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців. Також на сайті є інформація щодо питань перебування українців за кордоном та стосовного їхнього повернення в Україну.

Зокрема, платформа містить такі розділи:

  • Допомога для внутрішньо переміщених осіб

    У цьому розділі можна дізнатись про те, як отримати грошову допомогу для ВПО від держави, ООН (також є калькулятор) та відповіді на поширені запитання. Окрім цього, є інформація про довідки внутрішньо переміщених осіб.
  • Допомога для тих, хто повертається з-за кордону

Тут можна знайти чекліст адміністративних справ перед поверненням додому, телефони гарячих ліній, куди можна звернутися в Україні: де надають соціальну, психологічну та юридичну підтримку, гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів та інші корисні контакти.

Також є калькулятори, завдяки яким можна розрахувати розмір грошової допомоги від держави та від ООН для тих, хто повертається з-за кордону.

  • Багатоцільові Центри захисту та ЦНАПи;
  • державна програма компенсації за пошкоджене житло;
  • консульські послуги.

Інформація у розділах буде оновлюватись.

Нагадаємо, до 31 серпня для українців, які планують виїзд за кордон, запроваджуються два нововведення. Зміни торкнуться пасажирів, які прямують до Варшави та Любліна. Нововведення будуть тимчасовими.