Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області запрацює послуга бронювання працівників через портал “Дія”

У Запорізькій області запрацює послуга бронювання працівників через портал “Дія”

У Запорізькій області запрацює послуга бронювання працівників через портал “Дія”

Бронювання працівників через “Дію”. Фотоілюстрація/Бронирование работников через “Дию”. Фотоиллюстрация

6 червня Кабінет Міністрів України підтримав постанову №650 про бронювання працівників через портал “Дія”. Незабаром ця послуга стане доступною на території Запорізької області та Запоріжжя, як і по всій Україні.

Згідно з постановою міністерства та ОВА, до Єдиного переліку установ будуть включені органи влади, підприємства та організації, які мають право бронювати працівників відповідно до законодавства.

Керівники або уповноважені особи цих установ подаватимуть через портал «Дія» списки військовозобов’язаних, яких потрібно забронювати.

Перевірка даних військовозобов’язаних буде здійснюватися онлайн через реєстри. Військовозобов’язаний має бути офіційно працевлаштований, а його військово-облікові дані повинні бути в Реєстрі військовозобов’язаних «Оберіг».

У разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на період бронювання (12 місяців або термін дії договору). З цього моменту він вважається заброньованим.

Керівник підприємства або уповноважена особа отримає сповіщення про це в особистому кабінеті на порталі «Дія». Дані про бронювання працівника оновляться у застосунку Резерв+.

Також є можливість отримати паперове підтвердження бронювання або подати документи на бронювання у паперовому форматі. Обидві форми подачі документів мають однакову юридичну силу.

“Буде розроблено і запущено в імплементацію новий спосіб бронювання через «Дію». Це буде зроблено найближчими днями як на території Запорізької області, так і на території всієї держави.

Я вважаю, що це суттєво спростить для всіх підприємств Запорізької області процедуру бронювання. Адже на сьогодні існують два основних питання щодо бронювання: перше – це відсоткові вимоги, друге – це тривала бюрократична процедура. А в цей час вже можуть мобілізувати людей”, – розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Він також додав, що забронювати працівників через додаток можна буде всього за декілька годин. Найближчими днями ця процедура запрацює на території Запорізької області.

Нагадаємо, вчора закінчився термін оновлення даних для військовозобов’язаних. Якщо цього не зробити, можна отримати штраф у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень.