Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Громадян РФ, що незаконно перетнули кордон, випровадять із Запорізької області: Ірина Верещук

Громадян РФ, що незаконно перетнули кордон, випровадять із Запорізької області: Ірина Верещук

Громадян РФ, що незаконно перетнули кордон, випровадять із Запорізької області: Ірина Верещук

Ірина Верещук/Ирина Верещук.

Вчора, 16 липня, до Запоріжжя із робочим візитом прибула віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Головними пріоритетами візиту стали перевірка роботи ветеранських адмінсервісів, працевлаштування ВПО, евакуація людей з прифронтових громад Запорізької області та інші питання.

На одному з заходів Ірина Верещук зробила заяву про те, що до громадян РФ, які незаконно перетнули кордон України після деокупації, буде застосовуватися процедура видворення:

“Ми обов’язково деокупуємо і Крим, і Донбас, і нашу рідну Запорізьку область, і все інше. До громадян Російської Федерації, які незаконно перетнули кордон України і в’їхали на територію України незаконно, буде застосовуватися режим видворення”, — повідомила Ірина Верещук.

Вона також наголосила, що так звана “націоналізація” на тимчасово окупованих територіях не має жодної юридичної сили:

“Все те майно, яке зараз незаконно «націоналізується», передається іншим особам у користування через фейкові суди. Всі ці акти та дії є нікчемними з правової точки зору і ніколи не будуть визнані”, — підкреслила Верещук.

Про затвердження Інструкції про примусове повернення і примусове видворення з України іноземців та осіб без громадянства.

Примусове видворення – це більш жорстка міра, яка включає виявлення порушника, поміщення його в спеціальний пункт для тимчасового перебування іноземців, оформлення документів для видворення і подальше супроводження до пункту пропуску через кордон або до країни походження.

Примусове повернення – це процедура, коли іноземець має виїхати з України на основі рішення територіальних органів ДМС або органів охорони державного кордону. Після винесення рішення оформлюються необхідні документи, і контролюється виконання зобов’язання про добровільний виїзд в установлені строки.

Процедура примусового видворення проводиться на основі постанови адміністративного суду, яку виносить суд за позовом ДМС або СБУ в разі незаконного перетинання кордону або невиконання рішення про примусове повернення.

Позовні заяви до суду подаються, якщо іноземець не виконав рішення про повернення без поважних причин або якщо є підстави вважати, що він буде ухилятися від виконання рішення.

Іноземці, які не мають законних підстав для перебування в Україні і не підлягають реадмісії, також можуть бути видворені з України, якщо між Україною та країною їх громадянства або попереднього постійного проживання немає угоди про реадмісію.