Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Ірина Верещук перевірила проєкт “Я – ветеран” у запорізьких ЦНАПах

Ірина Верещук перевірила проєкт “Я – ветеран” у запорізьких ЦНАПах

Ірина Верещук перевірила проєкт “Я – ветеран” у запорізьких ЦНАПах

Фото: Запорізька обласна державна адміністрація / Фото: Запорожская областная государственная администрация

Віцепрем’єр-міністр ‒ Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відвідала запорізькі ЦНАПи та перевірила роботу єдиного вікна “Я – ветеран”. 

Про це повідомили на сайті Запорізької обласної державної адміністрації.

Через єдине вікно “Я – ветеран” можливо отримати 8 адміністративних послуг, серед яких посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю, встановлення факту одержання ушкоджень здоров’ю від вибухових речовин. 

Проєкт реалізовували дотримуючись принципу «рівний – рівному». Тому на посаду фахівця із супроводу ветеранів обирають ветеранів та ветеранок, членів їхніх сімей та родин полеглих воїнів. 

“Наша мета, щоб ЦНАП став «єдиним вікном» адміністративних послуг для ветеранів війни та їхніх сімей. Щоб ветеран не ходив по всіх відділах різних служб, а міг спокійно прийти до ЦНАПу та отримати необхідні документи”, – каже Верещук.

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі працює Центр життєстійкості, який пропонує психологічну допомогу та тренінги для ВПО, ветеранів та родин з дітьми. Такі центри працюють по всій Україні в межах програми “Ти як?”.