Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Науковці закликають зберегти перехід на літній час: звернення до Зеленського

Науковці закликають зберегти перехід на літній час: звернення до Зеленського

Науковці закликають зберегти перехід на літній час: звернення до Зеленського

Годинник. Ілюстративне фото / Часы. Иллюстративное фото

Академія наук вищої школи звернулася до Зеленського із закликом накласти вето на закон про скасування переходу на літній час. 

Своє звернення президент АН ВШ України Олександр Наконечний опублікував в “Новинарні”. 

У зверненні йдеться про те, що скасування переходу на літній час не може бути обгрунтовано з наукової сторони. Оскільки досі немає підтверджень негативного впливу зміни годинної зони на людину. 

Також у цьому, на думку АН ВШ, немає і політичного сенсу.  Провідні держави світу продовжують переводити годинникові стрілки на годину в літні місяці. Натомість Росія, Білорусь і Китай відмовилися від використання літнього часу. 

Окремим пунктом вони написали про дискомфорт у житті за зимовим часом і навантаження на енергосистему. 

“Наприкінці червня в Києві відтепер світатиме вже о 3-й ранку, а натомість сутенітиме о 20-й вечора (зараз – о 4-й і о 21-й відповідно). Це відчутно збільшить витрати установ, підприємств і домогосподарств на електричне освітлення у вечірні години навесні, влітку та восени, що матиме особливо відчутний ефект в умовах постійних відключень електроенергії, спричинених руйнуваннями енергетичної інфраструктури”, – йдеться у зверненні. 

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4201 “Про обчислення часу в Україні”. Цього року українці востаннє переведуть годинник.