Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Ще одну дитину повернули в Україну з окупованої Запорізької області

Ще одну дитину повернули в Україну з окупованої Запорізької області

Ще одну дитину повернули в Україну з окупованої Запорізької області

Эвакуация. Иллюстративное фото

Неповнолітнього хлопця Максима вдалося повернути на підконтрольну території України з окупованої частини Запорізької області.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Ще одного хлопця Микиту вдалося вивезти з Луганської області. На початку повномасштабного вторгнення вони обидва гостювали в бабусь та дідусів. Проте відразу після окупації вивезти їх одразу не вдалося.

“Поверненню 6-річного Максима і 12-річного Микити на підконтрольну Уряду України територію сприяло Мінреінтеграції разом із Громадською спілкою «Українська мережа за права дитини»”, – зазначили в пресслужбі.

Дітей вдалося повернути завдяки проєкту «Шлях додому». Його реалізовує Українська мережа за права дитини. Партнером проєкту є Мінреінтеграції.

Якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.
Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції — 1548 або Національного інформаційного бюро — 1648.

Як писав раніше Inform.zp.ua, з’явилася інформація, що росіяни планують таємно поховати двох підлітків з Бердянська — Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова, яких жорстоко вбили. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав МКЧХ втрутитися.