Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжжяобленерго відповіло, чому часто змінюють графіки відключень світла

Запоріжжяобленерго відповіло, чому часто змінюють графіки відключень світла

Запоріжжяобленерго відповіло, чому часто змінюють графіки відключень світла

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

У Запоріжжі за сьогодні, 18 липня, графіки погодинних відключень світла змінювали чотири рази за першу половину дня.

У Запоріжжяобленерго пояснили, чому так відбулося:

“Напередодні ввечері диспетчерський центр НЕК «Укренерго» довів завдання на 18 липня, на підставі якого ми уклали графік. Вже за дві години отримали від «Укренерго» нове завдання – через технічні збої в роботі енергообладнання посилити обмеження з 00:00 до 02:00. Надалі НЕК «Укренерго» ще кілька разів посилювала встановлені нею раніше обмеження”, – зазначають в обленерго.

В компаніїї зазначили, що “Запоріжжяобленерго” не зацікавлене у відключеннях світла:

“Наші надходження напряму залежать від обсягів розподіленої електроенергії. Графіки погодинних відключень – вимушений крок, продиктований складною ситуацією в Об’єднаній енергосистемі та необхідністю утримати її від блекауту”.

Через пошкодження енергообладнання та аномальну спеку ситуація в енергосистемі складніша, але обленерго заявило, що гарантуватиме кілька годин зі світлом споживачам.

Як писав раніше Inform.zp.ua, місцева влада Запоріжжя звернулася до жителів міста з проханням не розповсюджувати інформацію про мітинги стосовно відключень електроенергії та не брати в них участь.

Нагадаємо, у Запоріжжі сьогодні, 18 липня, через аномальну спеку зростає енергоспоживання. Тому тривалість вимкнення чотирьох черг одночасно подовжили.