Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » У Запоріжжі відбудеться лекція “Хортиця багатогранна”

У Запоріжжі відбудеться лекція “Хортиця багатогранна”

У Запоріжжі відбудеться лекція “Хортиця багатогранна”

Фото: Національний заповідник “Хортиця” / Фото: Национальный заповедник «Хортица»

У суботу запоріжці та гості міста можуть відвідати лекцію “Хортиця багатогранна”. На ній познайомлять з визначними місцями острова та занурять в їх унікальну історію. 

Про це повідомляє Національний заповідник “Хортиця”.

20 липня об 11:00 у Музейних студіях «Місто за порогами» за адресою бульвар Центральний, 3, 2-й поверх пройде лекція присвячена визначним місцям о. Хортиця. Вартість квитка становить 80 грн. 

Про що лекція? 

Острів Хортиця – найбільший острів на Дніпрі, розташований у Запоріжжі. Він має багату історію, починаючи з давніх часів. Крім того, острів вкритий лісами, скелями та степами, тут можна зустріти різноманітних тварин, таких як кабани, козулі та олені. Також там знаходяться мальовничі плавневі озера.

На Хортиці розташовані численні археологічні та історичні пам’ятки, музеї, скульптури. Завдяки ним вдається познайомитись з глибокою історією цього місця.

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі на території Національного заповідника “Хортиця” активісти закликають долучитися до прибирання берегової зони острова.

Адміністрація Національного заповідника “Хортиця” нагадала запоріжцям правила відвідування та відпочинку на острові. Особливі застереження стосуються загрози виникнення пожеж.