Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Якість мобільного зв’язку та інтернету в Запоріжжі має покращитися: деталі

Якість мобільного зв’язку та інтернету в Запоріжжі має покращитися: деталі

Якість мобільного зв’язку та інтернету в Запоріжжі має покращитися: деталі

Ілюстративне фото

Операторів мобільного зв’язку зобов’язали до 1 жовтня 2024 року підключитися до автономних джерел живлення. Це дасть змогу користуватися послугами зв’язку та інтернету до 10 годин під час відсутності електропостачання.

Таке розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) опублікували на сайті Держспецзв’язку.

60% базових станцій мобільного зв’язку в кожній області повинні підключитися до автономних джерел живлення. Цей показник має сягати 70% до 1 листопада 2024 року, 80% — до 1 грудня 2024 року, і 100% — до 1 лютого 2025 (крім мікро базових станцій).

ПрАТ «ВФ Україна» («Vodafone Україна») оцінює вимоги Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзв’язку як «доволі складні». Про це повідомили у пресслужбі мобільного оператора, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми отримали розпорядження (розпорядження НЦУ, згідно з яким оператори мобільного зв’язку мають забезпечити джерелами альтернативного живлення 60% базових станцій до 1 жовтня та 100% до 1 лютого 2025 року. — Ред.), зараз вивчаємо детально й оцінюємо наші можливості. Уже зараз можна сказати, що вимоги, поставлені перед операторами, доволі складні», — повідомили у пресслужбі мобільного оператора.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі під час відключення електроенергії погіршується якість мобільного зв’язку та інтернету, бо зростає навантаження на обладнання операторів.