Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » СБУ викрила агентурну мережу на Запоріжжі, які виконували завдання ФСБ

СБУ викрила агентурну мережу на Запоріжжі, які виконували завдання ФСБ

СБУ викрила агентурну мережу на Запоріжжі, які виконували завдання ФСБ

СБУ

У Запорізькій області двоє мешканців Бердянська та один кримчанин виконували завдання ФСБ. Вони виявляли проукраїнські налаштованих мешканців на тимчасово окупованих територіях Запорізької області та здавали їх окупантам.

Про це повідомляють в Запорізькій ОВА з посиланням на пресслужбу СБУ.

Агенти ФСБ створили низку клонів урядових українських чат–ботів у Телеграмі, через які виявляли проукраїнські налаштованих мешканців тимчасово окупованої частини регіону.

“У пріоритеті зрадників було створення фейкових ресурсів правоохоронних органів та інших урядових організацій. Усіх хто потрапляв на «гачок», зрадники ідентифікували та передавали дані до фсб”, – розповіли в СБУ.

Також українців, які підтримували окупаційне керівництво, закликали доносити на тих, хто негативно висловлюється про росію.

“Особливо їх цікавили чоловіки, які брали участь в АТО і ООС, або мають таких серед близьких родичів, а також осіб які становлять потенційну загрозу окупаційній владі та можуть співпрацювати з силами оборони України”, – додають силовики.

За даними слідства, тільки протягом липня – жовтня 2022 року зрадники передали окупантам інформацію про декілька сотень місцевих мешканців, які несуть потенційну загрозу окупаційній владі, а також підготовлені списки виявлених та ідентифікованих проукраїнські налаштованих місцевих мешканців не лояльних до загарбників.

Завдання ФСБ погодилися виконувати двоє мешканців Бердянська та мешканець Криму.СБУ заочно повідомила їм про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.