Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Одну з черг в графіку погодинних відключень світла в Запоріжжі доповнили новими адресами

Одну з черг в графіку погодинних відключень світла в Запоріжжі доповнили новими адресами

Одну з черг в графіку погодинних відключень світла в Запоріжжі доповнили новими адресами

Ілюстративне фото

У Запоріжжі доповнили 5 чергу в графіку погодинних відключень світла новими адресами, щоб розподілити навантаження. Їх будуть вимикати, починаючи з сьогоднішнього дня, 19 липня.

Про це повідомили в Запоріжжяобленерго:

“Аби зробити розподіл навантаження від графіків погодинних відключень справедливішим, ПАТ «Запоріжжяобленерго» продовжує роботу з перепідключення будинків, що знаходяться на одній лінії з об’єктами критичної інфраструктури, до інших джерел живлення”.

Також в обленерго зазначили, що будинки, які мають резервні схеми, вже відключені від ліній живлення критичної інфраструктури ще на початку червня.

18 липня завершили перепідключення низки адрес у Шевченківському районі. Тож, починаючи з сьогоднішнього дня, 19 липня, ці будинки вимикатимуть за графіком Черги 5.

Адреси для кожної з черг та схема застосування ГПВ до кінця липня 2024.

Чому почалися відключення світла

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

Чому графіки постійно змінюють

Графік на тиждень наперед неможливо створити через нестабільну ситуацію в енергосистемі.

В компаніїї зазначили, що “Запоріжжяобленерго” не зацікавлене у відключеннях світла:

“Наші надходження напряму залежать від обсягів розподіленої електроенергії. Графіки погодинних відключень – вимушений крок, продиктований складною ситуацією в Об’єднаній енергосистемі та необхідністю утримати її від блекауту”.

Через пошкодження енергообладнання та аномальну спеку ситуація в енергосистемі складніша, але обленерго заявило, що гарантуватиме кілька годин зі світлом споживачам.