Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Запоріжжяобленерго пояснили, чому вводять жорсткі графіки відключень світла

В Запоріжжяобленерго пояснили, чому вводять жорсткі графіки відключень світла

В Запоріжжяобленерго пояснили, чому вводять жорсткі графіки відключень світла

Ілюстративне фото/
Иллюстративное фото

У Запоріжжі застосовують жорсткі графіки відключень світла, коли електроенергія у споживачів тільки по кілька годин на добу.

В Запоріжжяобленерго пояснили, чому вводять такі обмеження.

“Фактично цілодобово ми були змушені вимикати одночасно по чотири черги, це було розпорядження Укренерго. Якщо не виконати розпорядження, то можуть бути дуже жорсткі наслідки, аж до повного блекауту в енергосистемі, а блекаут це світла коли немає взагалі ніде, і невідомо коли зʼявиться. Тому так, дійсно вводилися жорсткі графіки, перша причина це зростання енергоспоживання через аномальну спеку. Друга, за повідомленням Укренерго, мали місце пошкодження електрообладнання”, – розповіла речниця ПАТ “Запоріжжяобленерго” Зореслава Цупренко в коментарі “Суспільному”.

Нагадаємо, попри заклики влади не виходити на мітинги, запоріжці все-таки зібралися протестувати проти жорстких графіків відключення світла.

Запоріжці протестують проти несправедливих та жорстких графіків відключень світла.

Проте вчора, 18 липня, в Запорізькій міськраді зазначили, що графіки вводять через складну ситуацію в енергосистемі по всій країні. Тож мітинги запоріжців не вплинуть на покращення ситуації. Містян просять не розповсюджувати інформацію про мітинги стосовно відключень електроенергії та не брати в них участь.

У Запоріжжі доповнили 5 чергу в графіку погодинних відключень світла новими адресами, щоб розподілити навантаження. Їх будуть вимикати, починаючи з сьогоднішнього дня, 19 липня.