Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Приєднання Запорізького обласного протипухлинного центру майже завершили: що відомо

Приєднання Запорізького обласного протипухлинного центру майже завершили: що відомо

Приєднання Запорізького обласного протипухлинного центру майже завершили: що відомо

Лікарі та пацієнти Запорізького протипухлинного центру під стінами суду / Врачи и пациенты Запорожского противоопухолевого центра под стенами суда

Більшість працівників Запорізького протипухлинного центру погодились на приєднання до Запорізької обласної клінічної лікарні. За словами обласної адміністрації, цей процес вже завершують.

Про це на брифінгу повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

“Реорганізація на фінальній стадії: закінчується процес попередження всіх співробітників. 95% співробітників погодилася вступити до нової структури”, – розповів Федоров. 

За його словами, закінчуються перевірки податкової інспекції. Він анонсував “багато цікавого для всіх мешканців Запорізької області по висновках цих перевірок”. 

Також очільник ЗОВА зазначив, що робота в онкологічному диспансері продовжується, а скарги від пацієнтів про погіршення якості надання медичних послуг не надходили.

Що відомо про приєднання Запорізького протипухлинного центру

Про об’єднання лікарень розповіли у ЗОВА 2 травня. Цього ж місяця стало відомо, що під об’єднання потраплять Запорізька обласна клінічна лікарня, Запорізький протипухлинний центр та кардіологічний центр. Об’єднання цих медичних закладів дозволило би ефективно використовувати державні кошти на медичне обладнання та ліки.

Однак Запорізький протипухлинний центр виступив проти такого рішення ЗОВА та звернувся до суду. Суд відмовив онкологічному центру за відсутністю достатніх обґрунтувань. Тоді медичному закладу дали три дні, щоб або приєднатися до обласної лікарні, або звільнити фахівців. Запорізький онкологічний центр залишився незадоволеним таким рішенням та повідомив, що буде боротися далі.

Згодом Запорізький протипухлинний центр адресував петицію до Президента України.

17 червня голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров прокоментував ситуацію зі звільненням працівників Запорізького протипухлинного центру, який було приєднано до Запорізької обласної клінічної лікарні. За його словами, першочергово звільняють тих, хто не виконує розпорядження щодо об’єднання медзакладів.