Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Мешканцям пошкоджених будинків Запоріжжя видали 67 сертифікатів на житло

Мешканцям пошкоджених будинків Запоріжжя видали 67 сертифікатів на житло

Мешканцям пошкоджених будинків Запоріжжя видали 67 сертифікатів на житло

Программа “єВідновлення”

Станом на 15 липня, запоріжцям, чиї будинки пошкодили російські обстріли, видали 67 житлових сертифікатів за програмою єВідновлення.

Про це повідомила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

З них 59 сертифікатів отримали мешканці багатоповерхівки по вулиці Зестафонська, 8, на суму в понад 60 мільйонів гривень. Ще 10 заяв зараз в обробці. Серед них: 

  • 7 заявок по вулиці Зестафонській, 8; 
  • 3 заявки – по вулицях Батарейній, Музичній та Базарній.

Загалом комісія з питань нарахування компенсації власникам державної допомоги на ремонт пошкодженого російськими обстрілами житла розглянула 108 заяв. По 61 заявах прийняли рішення про видачу 67 житлових сертифікатів.

Всього комісія видала сертифікатів на понад 73 мільйони гривень. Інформація про те, як подати заявку на компенсацію за посиланням. Якщо технічної можливості подати заявку самостійно немає, можна звернутись до Центрів надання адміністративних послуг.

Сума компенсацій вираховується за спеціальною формулою від Кабінету міністрів України. 

Нагадаємо, грошова компенсація на придбання житла становить від 600 тис грн до 2 млн грн. Така сума розрахована Урядом, якщо будинок повністю зруйновано. 

Як раніше повідомляв Inform.zp.ua, на початку липня у Запоріжжі оголосили тендер на реконструкцію двох під’їздів зруйнованого у 2022 році будинку по вулиці Зестафонська, 8. Видати житлові сертифікати мешканцям цієї багатоповерхівки пообіцяли у березні після зустрічі очільника ЗОВА Івана Федорова із мешканцями будинку.

На відбудову зруйнованих російськими атаками будинків у Запоріжжі по вулиці Зестафонській та на проспекті Соборному Уряд виділив 94 млн гривень та 74 млн гривень відповідно.