Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Відключень світла в Запоріжжі одночасно стане менше, – Запоріжжяобленерго

Відключень світла в Запоріжжі одночасно стане менше, – Запоріжжяобленерго

Відключень світла в Запоріжжі одночасно стане менше, – Запоріжжяобленерго

Відключення світла у Запоріжжі.
Фотоілюстрація/Отключение света в Ивано-Франковске.
Фотоиллюстрация

Відсьогодні, 19 липня, в Запорізькій області не застосовуватимуть чотири черги у графіках відключень світла одночасно. Ситуація в енергосистемі покращується.

Про це заявила речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко на брифінгу.

“Цей тиждень видався важким – була низка пошкоджень на енергооб’єктах інших компаній. Через це в Запорізькій області фактично в цілодобовому режимі вводилися вимкнення чотирьох черг енергопостачання одночасно”, – зазначила Цупренко. 

За її словами, ситуація в енергосистемі регіону поступово покращується. 

“Збої в роботі обладнання були усунені. Спека поступово йде на спад. Вже сьогодні в графіках взагалі немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше”, – підсумувала речниця.

Що відомо про відключення світла

Нагадаємо, попри заклики влади не виходити на мітинги, запоріжці все-таки зібралися протестувати проти жорстких графіків відключення світла.

У Запоріжжі застосовують жорсткі графіки відключень світла, коли електроенергія у споживачів тільки по кілька годин на добу.

Проте вчора, 18 липня, в Запорізькій міськраді зазначили, що графіки вводять через складну ситуацію в енергосистемі по всій країні. Тож мітинги запоріжців не вплинуть на покращення ситуації. Містян просять не розповсюджувати інформацію про мітинги стосовно відключень електроенергії та не брати в них участь.

У Запоріжжі доповнили 5 чергу в графіку погодинних відключень світла новими адресами, щоб розподілити навантаження. Їх будуть вимикати, починаючи з сьогоднішнього дня, 19 липня.