Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізькі вступники мають можливість отримати гранти на оплату навчання

Запорізькі вступники мають можливість отримати гранти на оплату навчання

Запорізькі вступники мають можливість отримати гранти на оплату навчання

Студент

Майбутні запорізькі студенти зможуть отримати гранти для оплати контракту в університеті. Їх надаватимуть щорічно протягом усього терміну навчання.

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Сума – від 15 тисяч гривень і більше в залежності від кількості отриманих балів на національному мультипредметному тесті. Програма не вплине на студентів, які вступили на бюджетну форму навчання – вони, як і раніше, отримуватимуть повне фінансування від держави. 

Постанову про реалізацію експериментального проєкту “Гроші ходять за студентом” ухвалив Уряд разом із Міністерством освіти і науки та Міністерством цифрової трансформації України. Кошти будуть нараховувати через Дію.

“Раніше під час вибору спеціальності вступник орієнтувався на наявність бюджетних місць, адже не завжди сімʼя могла оплатити навчання на контракті. І навіть якщо дитина мріяла стати журналістом, йшла навчатися на маркетолога, адже там пройшла на бюджет. Грант – це свобода вибору спеціальності для дитини”, – зазначив Федоров. 

Більше про проєкт “Гроші ходять за студентом” – в інфографіці:

Запорізькі вступники мають можливість отримати гранти на оплату навчання
Джерело: Мінцифри

За основу проєкту взяли досвід інших країн, серед них Сполучені Штати Америки.

“Для навчальних закладів нова система стимулюватиме конкуренцію. Адже більше студентів — більший бюджет. Це стане стимулом для покращення умов навчання, професійного розвитку викладачів, створення додаткової цінності для вступників”.

Нагадаємо, відсьогодні, 19 липня, запоріжці можуть подати заяви до закладів вищої освіти. Це можуть зробити ті, хто планує вступати на бакалавра чи магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямувань до 31 липня, 18:00 за київським часом.