Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Низка будинків у Запоріжжі перепідключені та від’єднані від ліній живлення критичної інфраструктури: адреси

Низка будинків у Запоріжжі перепідключені та від’єднані від ліній живлення критичної інфраструктури: адреси

Низка будинків у Запоріжжі перепідключені та від’єднані від ліній живлення критичної інфраструктури: адреси

Ілюстративне фото/
Иллюстративное фото

Щоб розподіл навантаження від застосування графіку погодинних відключень (ГПВ) на побутових споживачів був справедливішим, у Запоріжжі ще низку будинків перепідключили від однієї з ліній живлення критичної інфраструктури.

Про це повідомляє ПАТ “Запоріжжяобленерго”.

В Олександрівському районі з 00:00 20 липня ще низка багатоповерхових будинків на вулицях Запорізькій, Українській та Шкільній вимикатимуться за розкладом Черги 4.

Нагадаємо, вчора жителі Запоріжжя вийшли на мітинг проти відключення світла. Вони перекрили рух проспектом Соборним біля площі Фестивальної. Люди протестували проти відключень.


Напередодні, 18 липня, місцева влада зверталася до містян із проханням не проводити мітингів у Запоріжжі, оскільки відключення проводяться у зв’язку зі складною ситуацією в енергосистемі. 

Чому почалися відключення світла

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

Чому графіки постійно змінюють

Графік на тиждень наперед неможливо створити через нестабільну ситуацію в енергосистемі.

В компаніїї зазначили, що “Запоріжжяобленерго” не зацікавлене у відключеннях світла:

“Наші надходження напряму залежать від обсягів розподіленої електроенергії. Графіки погодинних відключень – вимушений крок, продиктований складною ситуацією в Об’єднаній енергосистемі та необхідністю утримати її від блекауту”.

Через пошкодження енергообладнання та аномальну спеку ситуація в енергосистемі складніша, але обленерго заявило, що гарантуватиме кілька годин зі світлом споживачам.