Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Привласнили частину ботанічного заказника на Запоріжжі: прокуратура звернулась до суду

Привласнили частину ботанічного заказника на Запоріжжі: прокуратура звернулась до суду

Привласнили частину ботанічного заказника на Запоріжжі: прокуратура звернулась до суду

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Частину земель заказника “Солов’їний гай”, який знаходиться у Запорізькому районі, незаконно передали в оренду. Пізніше там планували розмістити спортивну та туристичну зони. Прокуратура звернулась до суду, щоб вирішити це питання.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Вартість привласненої ділянки ботанічного заказника загальною площею 2,9 га становить понад 236 мільйонів гривень. Наразі Хортицький районний суд Запоріжжя відкрив провадження за позовом Дніпровської окружної прокуратури. Справу призначили до розгляду.

Що відомо про ботанічний заказник “Солов’їний гай”

“Солов’їний гай” – це ботанічний заказник місцевого призначення. Він розташований неподалік села Нижня Хортиця у Запорізькому районі. Його загальна площа – 45 га.

Ботанічний заказник створили рішенням виконавчого комітету Запорізької обласної ради народних депутатів у 1980 році. Його метою є охорона та збереження рідкісних та занесених до Червоної книги України видів рослин.

Привласнили частину ботанічного заказника на Запоріжжі: прокуратура звернулась до суду
Фото: Запорізька обласна прокуратура

Нагадаємо, у Запоріжжі екологи виявили, що в річку Суха Московка в районі вулиці Перемоги скидають невідомі речовини через трубу. Фахівці державної екологічної інспекції відібрали проби води для дослідження.

Як раніше писав Inform.zp.ua, екологи обстежили територію Балабинської коси вздовж берегової лінії озера Кушугум. Проте ніяких факторів, що могли би спровокувати сморід у Запоріжжі, там не було.