Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Експеримент у Запоріжжі: на скільки градусів дерева зменшують температуру в місті

Експеримент у Запоріжжі: на скільки градусів дерева зменшують температуру в місті

Експеримент у Запоріжжі: на скільки градусів дерева зменшують температуру в місті

Фото: Екосенс

18 липня у сквері Дениса Тарасова в Запоріжжі провели експеримент із замірами температури в тіні та під прямими сонячними променями. Таким чином вдалося виявити, що трава і дерева значно впливають на охолодження міста, різниця становить понад 20 градусів.

Про це повідомили в громадській організації “Екосенс”, яка і провела дослідження.

Вимірювання проводили 18 липня в сквері Тарасова у період з 15:00 до 15:45. В роботі використали пірометр – прилад, який безконтактно вимірює температуру.

Заміри виглядали наступним чином:

  • Температура асфальту в сквері Тарасова, ділянка без тіні – 47.2°С;
  • ділянка в тіні дерева за декілька метрів – 25.1°С (різниця 22 градуси);
  • ділянка зі скошеною травою – 47°С;
  • ділянка поруч, де не скошували траву та росли квіти – 28°С (різниця майже в 20 градусів);
  • асфальт біля зупинки транспорту прогрівся до 41.2°С.
Експеримент у Запоріжжі: на скільки градусів дерева зменшують температуру в місті
Фото: Екосенс

“Наш експеримент вкотре показав, що Запоріжжю вкрай потрібні тінисті дерева та різнотрав’я (місцеві трав’янисті рослини і квіти)! Бо вони значно знижують температуру міських поверхонь, створюють комфортний мікроклімат і дарують прохолоду у спекотні дні”, – наголосили у “Екосенс”.

Також вони закликали створювати зелені насадження в Запоріжжі.

Нагадаємо, місцевий бізнесмен Максим Дрозденко направив запит щодо законності встановлення кіосків у скверу Тарасова в Запоріжжі. Департамент культури та містобудування відповів, що власникам кіосків дозволу на це не надавали.

Раніше ми писали, що найближчими днями в усіх областях України, окрім південних і східних регіонів, температура повітря дещо знизиться. Це буде особливо відчутно на заході країни.