Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » У Запоріжжі викрили схеми з розкрадання коштів, призначених для ЗСУ: подробиці

У Запоріжжі викрили схеми з розкрадання коштів, призначених для ЗСУ: подробиці

У Запоріжжі викрили схеми з розкрадання коштів, призначених для ЗСУ: подробиці

Затримання підозрюваних у розтраті понад 100 млн грн держкоштів на закупівлях для ЗСУ. Фото: БЕБ/Задержание подозреваемых в растрате более 100 млн грн госсредств на закупках для ВСУ. Фото БЭБ.

У Запоріжжі детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) розкрили масштабні схеми розкрадання бюджетних коштів, виділених для Збройних Сил України.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.

Разом із Державним бюро розслідувань, Службою безпеки України, Національною поліцією та за сприяння Міністерства оборони, правоохоронці провели понад 70 обшуків по всій країні. Встановлено, що службові особи квартирно-експлуатаційних управлінь та фізичні особи-підприємці укладали прямі договори на постачання паливної деревини, зловживаючи своїм службовим становищем.

Затримання підозрюваних у розтраті понад 100 млн грн держкоштів на закупівлях для ЗСУ
Затримання підозрюваних у розтраті понад 100 млн грн держкоштів на закупівлях для ЗСУ. Фото БЕБ.

У Запоріжжі працівники БЕБ оголосили про підозру шістьом особам, серед яких головні бухгалтери та чотири підрядники. Їх звинувачують у привласненні державних коштів.

На Харківщині детективи БЕБ викрили організаторів та учасників злочинної організації, серед яких були начальники паливної групи, уповноважена особа з проведення державних закупівель та двоє підприємців. У Києві підозру оголосили керівнику однієї з квартирно-експлуатаційних частин Житомирської області.

Загалом понад 15 особам по всій Україні оголошено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів для підозрюваних. Слідчі дії тривають, встановлюється повне коло осіб, причетних до заволодіння коштами, призначеними для ЗСУ.

Нагадаємо, частину земель заказника “Солов’їний гай”, який знаходиться у Запорізькому районі, незаконно передали в оренду. Пізніше там планували розмістити спортивну та туристичну зони. Прокуратура звернулась до суду, щоб вирішити це питання.

Вартість привласненої ділянки ботанічного заказника загальною площею 2,9 га становить понад 236 мільйонів гривень. Наразі Хортицький районний суд Запоріжжя відкрив провадження за позовом Дніпровської окружної прокуратури. Справу призначили до розгляду.