Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Працівників на ЗАЕС достатньо, щоб тримати її у відносно безпечному стані, – Плачков

Працівників на ЗАЕС достатньо, щоб тримати її у відносно безпечному стані, – Плачков

Працівників на ЗАЕС достатньо, щоб тримати її у відносно безпечному стані, – Плачков

Ілюстративне фото

Зараз на Запорізькій атомній електростанції достатньо працівників, щоб зберігати її більш-менш безпечний стан.

Про це в етері Громадського радіо розповів колишній очільник Державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков.

“Наразі ж того персоналу, який є на ЗАЕС вистачає, щоб тримати Запорізьку атомну електростанцію у більш-менш безпечному стані. Тому що всі шість атомних енергоблоків перебувають у стані холодного зупину і вода необхідна лише для охолодження активних зон реактора”, – розповів Плачков.

За його словами, раніше на ЗАЕС працювало 11 тисяч фахівців.

Що відомо про тимчасову окупацію Енергодара?

У ніч на 4 березня росіяни обстріляли найбільшу атомну електростанцію в Європі — Запорізьку АЕС, а потім захопили її. Водночас війська РФ тимчасово окупували місто Енергодар. Перед тим, як росіяни зайшли до міста, місцеві мешканці намагалися зупинити ворожі війська. Енергодарці стояли на в’їзді до міста, намагаючись перекрити дорогу. Деякий час їм це вдавалося, однак 3 березня росіяни почали стріляти у беззбройних людей.

Територія станції періодично зазнає обстрілів, у яких Україна і Росія звинувачують одна одну. Українська влада також заявляла, що російська армія використовувала ЗАЕС для зберігання військової техніки й дислокації своїх військовослужбовців. Міжнародні організації неодноразово оприлюднювали докази того, що РФ мілітаризувала ЗАЕС.

Нагадаємо, нещодавно генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі сказав, що за останні кілька місяців серія атак безпілотників ще більше посилила занепокоєння щодо небезпеки, яка загрожує Запорізькій атомній електростанції.