Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізькі кінологи за пів року на блокпостах виявили понад 7000 небезпечних предметів

Запорізькі кінологи за пів року на блокпостах виявили понад 7000 небезпечних предметів

Запорізькі кінологи за пів року на блокпостах виявили понад 7000 небезпечних предметів

Кінолог зі службовою собакою перевіряють авто. Фото: НГУ/Кинолог со служебной собакой проверяют авто. Фото: НГУ

Військовослужбовці 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку “Хортиця” разом зі своїми чотирилапими помічниками несуть цілодобову службу на блокпостах і в складі мобільних кінологічних груп, ретельно контролюючи в’їзди та виїзди з міста.

Запорізькі кінологи зі службовою собакою
Запорізькі кінологи зі службовою собакою. Фото: НГУ

Про це повідомляє Національна Гвардія України.

Запорізькі кінологи з службовою собакою
Запорізькі кінологи з службовою собакою.Фото: НГУ

За пів року кінологи разом із собаками виявили понад 7000 небезпечних предметів. Серед них 7140 набоїв, 20 гранат, 6 УЗРГМ, 22 ВОГ, 1 рушниця, 1 кулемет, 15 протитанкових мін, 1740 грамів пластиду та 6 детонаторів до 122 мм реактивного снаряда М-21 ОФ до БМ-21 “ГРАД”.

Службова собака
Службова собака. Фото:НГУ

Крім цього, кінологи разом зі службовими собаками беруть участь в охороні важливих державних об’єктів і конвоюванні осіб, затриманих за злочини.

Гвардійці-кінологи проводять зустріч у школі
Гвардійці-кінологи проводять зустріч у школі. Фото: НГУ

Також гвардійці-кінологи не забувають про освітню діяльність. Вони проводять регулярні зустрічі з учнями місцевих шкіл, де діляться знаннями про свою професію і розповідають про важливість роботи зі службовими собаками. Такі заходи не тільки сприяють розширенню кругозору дітей, а й дарують їм радість від спілкування з чотирилапими помічниками.