Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запорізькому районі офіцерки служби освітньої безпеки почнуть чергування в школах

У Запорізькому районі офіцерки служби освітньої безпеки почнуть чергування в школах

У Запорізькому районі офіцерки служби освітньої безпеки почнуть чергування в школах

Офіцери СОБ. Фотоілюстрація

Троє запорізьких поліціянток завершили спеціалізоване навчання, отримали фахові знання з питань безпеки в освітньому закладі і вже з серпня виконуватимуть службові обов’язки в школах Біленьківської та Кушугумської об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

В навчальних закладах поліцейські слідкуватимуть за безпекою учнів, контролюватимуть перепускний режим, взаємодіятимуть з екстреними службами, особисто припинятимуть правопорушення. Окрім того, інспектори СОБ мають забезпечити важливий напрямок освітнього процесу – профілактику і запобігання вживання неповнолітніми алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків. А в разі виникнення загроз чи надзвичайних ситуацій – евакуацію всіх учасників освітнього процесу.

Офіцерки служби освітньої безпеки
Офіцерки служби освітньої безпеки. Фото ГУНП у Запорізькій області

Також офіцери служби освітньої безпеки комунікуватимуть з батьками учнів, допомагатимуть вирішувати конфлікти, стануть учасниками обговорень проблем на педагогічних нарадах.

Запорізькі поліцейські пройшли спочатку конкурсний відбір, а потім майже місяць набували необхідних знань та навичок на базі університету внутрішніх справ у місті Дніпро. Під час проходження курсу вони вивчали базові основи психології, особливості дитячої психології, алгоритми спілкування зі школярами, методи протидії булінгу.

Вже з серпня поточного року офіцерки почнуть виконувати свої обов’язки у навчальних закладах Запорізького району.

Що відомо про проєкт?

Проєкт “Офіцери Служби освітньої безпеки” реалізується в Україні за ініціативи керівництва держави та за участі Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, Національної поліції. Мета створення – захистити дітей в умовах повномасштабної війни та сформувати повноцінне безпекове середовище після її завершення, інформують в МВС.

Завдання офіцерів СОБ полягає у забезпеченні безпечних умов під час навчального процесу. Поліцейський буде координувати пропускний режим, аби жодна стороння особа чи підозрілий предмет не загрожували безпеці дітей, допомагати учням вирішувати будь-які конфлікти мирним шляхом, запобігати правопорушенням, займатися патріотичним вихованням та мотивувати школярів до активної життєвої позиції.

«У планах до кінця 2024 року забезпечити офіцерами Служби освітньої безпеки до 2000 шкіл по всій території України. В пріоритеті навчальні заклади загальної середньої освіти прикордоння, та ті, що працюють в очному та змішаному режимах», – повідомила  т.в.о. начальника управління організації Служби освітньої безпеки Національної поліції України Надія Ситник.

Принцип розподілу інспекторів: один поліцейський на один навчальний заклад. Він буде знаходитися в закріпленій школі на постійній основі, аби ефективно взаємодіяти з усіма учасниками освітнього процесу.

В першу хвилю здійснено набір до підрозділу з діючих поліцейських. Наразі 900 осіб вже проходять навчання за спеціалізацією.