Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі створили Раду безбар’єрності: її функції  

У Запоріжжі створили Раду безбар’єрності: її функції  

У Запоріжжі створили Раду безбар’єрності: її функції  

Фото: Регіна Харченко / Фото: Регина Харченко

У Запоріжжі створили Раду безбарʼєрності при Запорізькому міському голові. Орган буде залучений до процесів реалізації стратегії безбарʼєрності на 2024-2030 роки.

Про це у телеграмі повідомила в.о. міського голови Регіна Харченко.

Рада безбарʼєрності буде відповідати за створення економічного, освітнього, інформаційного, цифрового, фізичного, суспільно-політичного безбар’єрного простору та його перевірку.

“Розбудова безбарʼєрного та інклюзивного середовища – це величезний виклик. Але в той самий час маємо забезпечити рівні права та можливості для участі у суспільному житті 27 тисяч людей у Запоріжжі, які належать до маломобільних груп. Це як цивільні особи, так і наші захисники та захисниці”, – йдеться у повідомленні. 

Також Рада займатиметься підготовкою документів для формування безбар’єрного простору в місті. Вона має проводити моніторинг суспільної думки і надавати пропозиції щодо удосконалення нормативно-правової бази. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запоріжжі розпочнуть будівництво ще однієї підземної школи в навчальному закладі “Елінт”. Уряд ухвалив рішення про виділення для цього 112 мільйонів гривень.