Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Стало відомо, коли розпочнеться навчальний рік у школах Запоріжжя

Стало відомо, коли розпочнеться навчальний рік у школах Запоріжжя

Стало відомо, коли розпочнеться навчальний рік у школах Запоріжжя

Иллюстративное фото/Ілюстративне фото

Сьогодні, 23 липня, Кабінет Міністрів України затвердив постанову “Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні”. Згідно з нею, навчальний рік у Запоріжжі розпочнеться 2 вересня 2024 року.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України.

“Визначаючи це, уряд орієнтувався на відсутність звернень від більшості громад щодо початку навчального року раніше і потребу в часі на ретельну підготовку закладів освіти до приймання учнів”, – йдеться у посиланні.

Навчальний рік, орієнтовно, закінчиться 30 червня 2025 року. Однак кожен навчальний заклад може визначати тривалість самостійно. Проте тривалість канікул у закладах освіти не може становити менше, ніж 30 календарних днів.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі та області планують збудувати 20 підземних шкіл. Офлайн-навчання в них хочуть запустити вже цієї осені. П’ять з них вже будують, незабаром почнуть ще одну.

Нагадаємо, наразі в прифронтових областях тривають роботи з відновлення пошкоджених та зруйнованих шкіл, а також облаштування там укриттів. Кошти на це залучаються з грантових та донорських програм, місцевих бюджетів та з державного фінансування. Зокрема, на початку квітня Кабмін виділив кошти на облаштування укриттів у прифронтових регіонах: Харківська та Запорізька області отримають субвенцію у розмірі 500 млн грн, Херсонська та Миколаївська — 200 млн грн.