Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » В житловій забудові Запоріжжя виявили забруднення повітря

В житловій забудові Запоріжжя виявили забруднення повітря

В житловій забудові Запоріжжя виявили забруднення повітря

Воздух в Запорожье

Вчора, 22 липня, в Запоріжжі по вулиці Леоніда Жаботинського, 5а виявили перевищення забруднювальних речовин в повітрі.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом дня провели планові моніторингові дослідження атмосферного повітря на території  житлової  забудови в точках по вул. Леоніда Жаботинського, 5А та вулицях Парковий бульвар – Богдана Хмельницького.

Концентрації забруднювальних речовин у повітрі по вулиці Леоніда Жаботинського, 5а, були перевищені за такими домішками:

  • сірководень – 0,0132 мг/м3, в 1,65 рази вище ГДК;
  • фенол – 0,013 мг/м3, в 1,3 рази вище ГДК.
В житловій забудові Запоріжжя виявили забруднення повітря
Фото: Запорізький обласний ЦКПХ

Чим небезпечний сірководень

Попри виражений запах, схожий на тухлі яйця, в навколишньому середовищі організм до нього швидко звикає. У цьому і є небезпека сірководню.

Отруєння сірководнем може призвести до подразнення верхніх дихальних шляхів, кашлю, чхання, у важких випадках – до втрати свідомості. Страждають у першу чергу дихальна система і органи зору, може виникнути, бронхіт, різь в очах та згодом зниження гостроти зору.

Чим небезпечний фенол

Ознаками гострого отруєння фенолом є чхання, кашель, запаморочення, головний біль, блідість шкіри та нудота. При важкому отруєнні –  втрата свідомості. 

Постійне вдихання фенолу може викликати гострий бронхіт, запальні процеси слизової оболонки очей, наростаючі запаморочення, ускладнення дихання, відчуття страху, слабкість та нудоту.

Нагадаємо, нещодавно фахівці Держекоінспекції Південного округу обстежили територію Балабинської коси, вздовж берегової лінії озера Кушугум. Але нічого, що могло би спровокувати сморід у Запоріжжі, там не виявили.